"För Miss T hon var här... å Lilli var här.. å heja heja för Mr Bäbis var hääääääär... å i vårt glada gäng hade vi Professorn som gäst och heja heja för Klimpen var häääääär... å fröken Tezzy hon var också häääääääääääääär."
Den enda som inte var här var Penntrollet som tar igen sig efter en jobbig förkylning och vaccinationsprutor. Stackars Penntrollet. Många hälsningar och krya på sig till honom.
Igår när jag var och handla så fick jag en idé om att göra smörgåstårta till coola mammagänget. För sist när vi var hemma hos Lilli började vi mammor snacka om goa tårtor. Och eftersom Lillis mamma är vegetarian så kände jag för att leka lite. På Ica var det väldigt utplockat igår, eftersom dom håller på att bygga om, så det fick bli lite "man-tager-va-man-haver-principen". Det verkade som om alla mammorna gillade min hittipåtårta eftersom dom har begärt att jag skall lägga ut receptet här i bloggen. Så här kommer det. Kryddning å så kör jag på smak och tycke så jag har inga exakta mått. Busenkel tårta som tar ca 20-30 minuter att slänga ihop.
Fru Strömmings Vegetariska Smörgåstårta
Stor förpackning färdigskivat rostbröd som ni skär av kanterna och lägger som en tårtbotten i tre lager på en bricka. Ta och blöt ner en bakduk, vrid ut ordentligt och lägg över brödet som ni låter stå och dra i en halvtimma eller så. Då blir tårtan automatiskt saftigare.
Första röran:
ett knippe Basilika
Soltorkade tomater (ca 10-15 st beroende på storlek)
riven Parmesanost
lite vitlök
Olivolja
Pepparmix
lite rökt eller rostad paprika, funkar med paprikapulver också
Stavmixa samman till en rätt så slät pesto. Lägg i piladelphiaosten och mixa igen tills du får en slät och jämn röra. Skulle den vara för stabbig så häll i lite mer olivolja.
Andra röran:
4-5 avokados
1 stor burk lätt creme fraiche
salt & peppar
liten skvätt lime
paprikapulver
chilipulver
vitlök
torkade örter om man känner för det.... jag hade i lite persilja
Mixa samman till en guacamolesmet.
Därefter vänder ni ner ärtor, en fint tärnad röd paprika och en halv purjolök.
Dags att montera tårtan. Varva rörorna och brödet. Och se till att ni har kvar av den första röran för att täcka ovansidan och sidorna på tårtan också.
Sen tar man en påse salladsmix (Medelhavsvarianten) och täcker kanterna och runtomkring på ovansidan. Garnera mitten av tårtan med rikligt av skivad gurka som ni skär lite snitsigt på snedden och ställer på högkant. Den minsta varianten av körsbärstomater skär man i halvor och sprinklar lite nonchalant över det hela ihop med den andra halvan av purjolöken som man finstrimlat.
VOILA!!!
Till nästa gång jag gör den här så skulle jag vilja byta ut brödet mot en mörkare fibertoast variant eller liknande för en rundare och smakrikare ton. Samt byta ut purjolöken mot rödlök. (Är tokig i rödlök) Sen hade det varit extra gott med lite sugersnaps i den andra röran för en extra krispig känsla och eventuellt lite välmarinerade champinjoner eller oliver som extra garnering.
Om jag gör den med kött så skulle jag välja att strimla en smakrik kryddig salamikorv och strö över den första röran. Sen garnera med smaskiga rosetter av parmaskinka med schysst sälta runtomkring och på toppen.
Jag missade tyvärr att ta ett snyggt kort på tårtan. För ett recept utan bild ser inte fullt så smaskigt ut. Men sånt är livet.
Trollungen och jag kan inte tacka alla våra gäster nog för en genuint mysig och rolig dag. Och tack för alla blommor, kakan och den söta nallebjörnen. Det hade ni inte behövt alls. Men ack va glad jag blev :D
2 kommentarer:
Åh vi missade smörgåstårta.... Me love!!! Lillkillen fick inga sprutor pga den kraftiga förkylningen som är envis. :( Hoppas vi ses på tisdag iaf! Kram (o tack för krya på hälsningen) C&O
Ingen fara C! Det kommer fler gånger ... och vem vet... kanske fler smörgåstårtor ;)
Bra ändå att det inte blev några sprutor för Penntrollets skull. Vi ses på tisdag! Kram från mig och Trollungen
Skicka en kommentar