
En restaurangterm som jag älskar kort och gott. Det betyder typ; på sin plats. Och i ett kök eller en matsal innebär det att man har förberett så mycket som det bara går innan matgästerna anländer.
Och det är nästan vad jag nu har gjort. Bordet är dukat, potatisgratängen står och svalnar, desserten står i kylen och gottar till sig. T o m dippen är klar. Nu är det bara att tuta och köra imorgon med det sista. Nemas problemas.
En till gäst fick vi också. Närmare bestämt lilla A´s älskade Gudmor vilket vi är väldigt glada för.
Jag har som tradition att inte avlägga några nyårslöften då jag sätter heder i att aldrig bryta mina löften. Och just nyårslöften brukar vara alldeles för livsomvälvande och dramatiska för att på ett nyanserat sätt kunna hålla dom nästföljande 365 dagarna. Däremot skulle jag kunna drista mig till att avlägga "intensioner" för att, om ni tillåter, låta lite fin i kanten. Här följer dom alltså utan inbördes rangordning.
Mina Intensioner för 2010
*Att hitta på så mycket kul grejer med min familj och vänner som det bara går.
*Att fortsätta berätta och visa för min sambo och min dotter varje dag hur mycket jag älskar dom.
*Att vara snällare mot min kropp. Även om det ibland kräver devisen "Be cruel to be kind"
*Att bli bättre på att skicka iväg små jag-bryr-mig-paket eller kort främst till lilla A´s kusiner men även Svärmor och nära vänner. För om jag lägger bara en bråkdel av den energi som jag ger dom i mina tankar varje dag så blir det en del ivägskickat kan jag säga.
*Att bli bästa kompis med min fiiiiiina gamla hederliga symaskin som jag testkörde igår och blev alldeles kär i.
*Att hitta ett bra jobb med vettiga tider som funkar för mig och min familj.
Mmmmm... många intensioner finns det. Och jag ska göra vad jag kan för att genomföra dem.
Men nu ska jag gå och titta till potatisgratängen för att se om den har svalnat tillräckligt för att åka in i kylen så jag får gå och lägga mig nån gång. För en värdinna med ringar under ögonen är aldrig charmig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar