Snart är det dags att snofsa till sig litegrann. För idag ska jag skämma bort mig själv.
Herr S och lilla A får umgås med varandra för jag har både klipptid hos frissan och skall gå på linskontroll. Jag har inte haft linser nu på nästan tre år. Har haft en lång kärlekshistoria till mina glasögon. Men nu känner jag igen att det vore skönt utan. Speciellt med tanke på att Trollungen blivit riktigt duktig på att slita till sig dom. Ska be optikern att justera mina brillor också för dom är nog ganska sneda och vinda efter hennes grabbatag.
Tiden hos frissan är också long overdue. Mitt hår är så tjockt och tungt att det inte går att göra något med det längre. Det bara hänger. Ska bli så skönt att bli av med dryga halvkilot hår som tynger ner en.
Ska gå och fönstershoppa också. Vi får väl se om jag kommer hem med några kap.
Tänkte först ta med mig en bok in till stan att läsa till en smarrig café latte. Men den enda bok jag verkligen vill läsa färdigt nu är jättetegelstenen Brisingr. Pocketupplaga, men den väger typ ett och ett halvt kilo ändå. Innan man fick barn så läste jag ut den typen av böcker på max tre dagar. Ja det va tider det. Men jag saknar det inte. För dagarna är fyllda av så mycket annat spännande tillsammans med Lilla A så vem har tid att drömma sig bort i böckernas värld. Alldeles lagom att avrunda kvällarna med några sidor spänning i sängen. All annan spänning i sängen är lilla A bra på att sätta stopp på.
Igår fick hon sin andra smakportion av potatis blandat med en klick smör och välling till en lös puré. Den här gången var det mycket godare och hon slevade i sig ett par skedar med ett leende.
Till oss vuxna provade jag något nytt. I kötthögen från modern låg det 6 st stora fina kycklingklubbor som jag ville testa nåt nytt med. Så jag googlade mig fram och hittade ett recept med cornflakes. Det var nåt nytt för mig så jag var tvungen att testa. Inte viktväktarmat men väldigt gott. Alltid kul med nya recept som inte kräver femhundra år i förberedelse och tusen ingredienser.
Cornflakespanerade Kycklingklubbor (till 4 klubbor):
3 dl Cornflakes (Ta för guds skull inte Frostie´s)
1 tsk salt
½ tsk pepparmix
½ tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
(Jag dubblade nästan mängden kryddor och hade även i chili. Dom blev ändå inte vrålstarka så var inte rädda för att plussa på själva.)
Blanda i en påse och krossa Cornflakesen fint.
100g smör som du smälter och och doppar klubborna i (låt rinna av väl)
lägger i påsen och skakar om så klubborna blir helt täckta.
Lägg klubborna i en ungsfast smord form och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca en timma.
TA DAAAA! Busenkelt.
Ha en grymt skön måndag för det tänker jag!
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar