I det här hushållet äter vi mer än gärna allt som har en asiatisk touche. Därför är det inte så konstigt att min variant av pytt i panna skiljer sig ganska rejält från dom flesta. Fast jag kallar den för en HotPot istället.
Har precis gjort en liten laddning av den så Herr S kan få med sig en rejäl matlåda till jobbet imorgon. Det lär han behöva för att suga upp all AfterWork-öl från ikväll. Ser kanske inte så aptitlig ut på bild eftersom min kamera suger på att ta kort på mat. Men jag lovar att det smakar ack så gott.
Sitter och funderar på om jag ska dela med mig av receptet eller behålla det för mig själv.... hmmmm... äh va f-n...
Kycklingfiléer som jag skär i små bitar och steker väl i lite rapsolja. Sen kör jag i en wokmix och eller färska grönsaker. Min favvis är Coops Green Wok Mix som innehåller:
Spenat
Lotusrot
Vitlöksskott
Pumpakärnor
Purjolök
Sockerärtor
Kinesisk svamp
Broccoli
Skitskön blandning som alltid måste finnas i frysen i detta hemmet. Men det funkar med vilka goa grönsaker som faller en i smaken.
Färskriven ingefära (ca 1 matsked eller så men jag har aldrig mätt nånting utan kör på känsla och smak. Funkar även med torkad om nöden kräver)
Pepparmix (röd,grön,svart,rosé)
Ungefär lika delar soya, ostronsås och woksås. Kör i sweet chilisås efter smak och tycke.
Har man lite koriander hemma så kör gärna ner några finstrimlade blad. Men passa er för för många då det kan bli lite för parfymerad smak.
Koka jasminris och vänd ner i stekpannan. Låt puttra ett par minuter så riset blir bästisar med alla dom andra ingredienserna.
Sen är det klart att servera. Helst med en klick kall sås på toppen som du enkelt slänger ihop med lätt creme fraiche och sweet chili. Smaklig måltid!
Precis som med grönsakerna så går det kanonfint att byta ut kycklingen mot t ex räkor, fläskkött eller t o m tofu för den som önskar.
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar